maandag 26 augustus 2013

Tijdelijk stop.

Misschien is het jullie al opgevallen maar de laatste tijd is het een stuk rustiger hier op mijn blog. Ik zit niet zo lekker in mijn vel en heb totaal geen zin in de laptop. Vandaar dat ik tijdelijk een stap terug neem van mijn blog tot dat ik er weer zin in heb. Ik heb geen idee hoelang dit zal gaan duren maar de tijd zal het leren. 

Tot de volgende keer weer 
xxx

woensdag 21 augustus 2013

Sarlat (Dorgogne)

Gekocht: In een kringloopwinkel


Het is al weer een tijdje geleden dat ik oude postkaartjes gekocht heb en dat vind ik stiekem wel een beetje jammer. Al een paar dagen heb ik het gevoel van ik moet weer eens wat ouds kopen! Vandaag stuitte ik dan op een bakje met oude ansichtkaarten bij de American Book Store. Het enige jammer er aan was dat de postkaartje 2 euro per stuk koste! Nou dat was mij iets teveel van het goede...

Vandaar dat ik vandaag weer eens een oud postkaartje post. Eentje uit Frankrijk, waarvan helaas de datum niet meer goed te lezen is. Ik hoop ieder geval dat ik snel weer wat goedkopere oude postkaartjes tegen kom!

zaterdag 17 augustus 2013

De eerste werk dagen

Gekocht: Londen, Engeland


Afgelopen donderdag begon ik bij mijn nieuwe werk, wat meteen al interesant was. Want ik mocht meteen mee lopen met medicijnen geven en allerlei andere dingen. Wat stiekem toch wel een plus puntje was. Maar toen ik thuis kwam was ik echter wel kapot. Zoveel informatie en vele nieuwe indrukken. Gisteren had ik nog een dienst en weer was het druk. Alleen dit keer omdat de andere collega die op kant 1 stond ook moest helpen op kant 2. Waarom snapte ik niet helemaal dus ik stond alleen met iemand anders die mij ook nog eens moest inwerken. Het was dus een drukste van jewelste kan ik je zeggen en rond half 1 haalde we pas de laatste uit bed. En zoals donderdag was ik ook gisteren echt kapot. Zo erg zelfs dat terwijl Dennis naar het vuurwerk festival ging ik thuis bleef. Ik kon gewoon niet meer.

Maar goed ik weet nog niet zo goed wat ik van mijn nieuwe werk moet denken. Ik vind het wel leuk maar mis mijn oude afdeling, collega's en de mensen. Natuurlijk moet ik het ook gewoon even de tijd gunnen maar dat is stiekem best wel lastig (:. Oh ja nog een plus punt! Ik kreeg op de eerste dag meteen sleutel en een kluisje! Op mijn vorige werk had ik helemaal geen kluisje.

donderdag 15 augustus 2013

Count you Blessings #13

Gekocht: Hoek van Holland, Nederland

 
♥♥♥

- De mini vakantie die ik samen had met lief naar Maastricht (dag 1 - dag 2 - dag 3).
- Het notieboekje wat ik kocht, ben er nog steeds verliefd op (kan het niet vaak genoeg zeggen).
- Het er even helemaal uit zijn, ik heb dan ook echt zwaar genoten van deze drie dagen.


- Afgelopen vrijdag waren we al weer een half jaar samen en kreeg ik een mooie ketting. Ik wilde al een tijdje een hartje voor bij de letter D aan mijn ketting. Maar toen ik dit hartje in Valkenburg zag liggen besloot ik toch dat ik liever zo iets wilde hebben.
-Stark die weer helemaal blij was toen we weer thuis waren, elke keer is het weer leuk om te zien hoe blij hij is als we na een paar dagen weer thuis komen
- Het idee dat ik over zo'n twee weken al weer jarig ben.


 - Vriendinnetje Andrea die dinsdag gezellig op bezoek is geweest! 
- Ook viel er woensdag een nieuwe brief van Frida op de deurmat! Het was weer fijn om van haar te horen en haar brief te lezen.
- Gisteren was mijn laatste vakantie dag al weer, of eigenlijk de laatste dag van de twee weken werkeloos zijn. En toen zijn we heerlijk even naar het strand geweest en hebben we daar even gezeten.
- Vandaag dus beginnen bij mijn nieuwe baan. Ik laat mij vandaag maar overvallen maar het is ieder geval fijn dat ik zo snel een baan gevonden heb en mijn inkomsten niet kwijt raak. (Het zou dus kunnen zijn dat het hier weer wat rustiger word nu ik weer aan het werk ga)

woensdag 14 augustus 2013

Bezoek uit brabant

Gekocht: Eindhoven, Nederland 


Gisteren was het zover, vriendinnetje Andrea kwam weer gezellig op bezoek uit Veldhoven! (Wat dus vlakbij Eindhoven ligt vandaar het postkaartje hihi) Zoals gewoonlijk doken we eerst de stad in en aten we bij de Hema een heerlijk Surinames kip broodje en doken daarna nog wat winkeltjes in voordat we op huis aangingen. Eenmaal terug thuis maakte we brownie's en installeerde we ons op de bank voor wat leuke meiden films. 's Avonds aten we lekker kip madras en rond een uurtje of half 10 nam Andrea weer de trien naar huis. Het was ieder geval weer een geslaagde dag!

dinsdag 13 augustus 2013

Postcard Blog: Postcard then en now

Tijd voor een nieuwe categorie op Postcards and Memories. Namelijk Postcard blogs! De titel verraad het natuurlijk al, in deze categorie zal ik andere postcard blogs laten zien! Heb jij nog een tip voor mij? Mail mij de url vooral! Of laat een berichtje achter bij één van deze posts. 

♥♥♥

Laatst was ik via bloglovin opzoek naar blogs over postkaartjes en zo belande ik op de blog: Postcards then and now, die geschreven wordt door Howard. Toen ik voor het eerst op deze blog terecht kwam dacht ik meteen: Waarom heb ik dit niet verzonnen? Want het idee achter de blog is echt ontzettend leuk!

Howard schrijft over zijn eigen postkaartjes collectie van oude postkaarten, die allemaal uit Engeland komen. En dan vooral uit west Londen. Waarop dus vooral straten en dat soort dingen te zien zijn. Wanneer hij schrijft over zo'n kaartje laat hij ook meteen zien hoe het er tegenwoordig uit ziet, en hoe leuk is dat? En soms staat er dan ook nog een beetje informatie/geschiedenis bij over de postcard. Klik op meer lezen voor een aantal van deze postkaartjes met de google street foto er bij!

maandag 12 augustus 2013

Mini vakantie naar Maastricht - Dag #3

Gekocht: Maastricht, Nederland (bij Natuurhistorisch museum)


En zo zijn we al weer bij dag 3 beland, die ik als eerst blog en daarna pas ga schrijven in mijn reisdagboek. Want ik ben een beetje lui en nog niet aan toe gekomen hihi.

Goed dag 3 dus, deze begonnen we eigenlijk al meteen feestelijk. Aangezien lief en ik afgelopen vrijdag een half jaar samen waren! Hij gaf mij een hartjes ketting met zijn naam in gegraveerd (die hij in Valkenburg gekocht had) en van mij een spel wat hij graag wilde hebben. Eenmaal aangekleed gingen we weer voor een goed stevig ontbijt waar we de hele dag zowat op kunnen teren. Na het ontbijt pakte we de spullen in en checkte we uit terwijl we de koffers daar nog achter lieten. Want meteen naar huis wilde we natuurlijk niet! 

Als eerst liepen we naar de media markt want volgens google maps moest daar ook een winkelcentrum zitten die uit eindelijk alleen bestond uit de MM, jumbo, kijkshop en nog een winkel. Goed lekker winkelcentrum dus.. Maar we liepen we langs een mooi stukje van de Maas waar we op de terug weg nog even zijn gaan zitten op een bankje. Eenmaal weer terug in de stad gingen we weer opzoek naar een paar caches waar we ook meteen onze favoriete van de vakantie vonden. Namelijk de cache in het kookhuis wat vroeger een bank geweest was. De kluis zat er nog in en in 1 van de kleinere kluisjes lag dus de cache. Echt zo leuk gedaan! Nadat we nog twee andere hadden gevonden kwamen we langs het Natuurhistorisch Museum waar we naar binnen doken. We hadden namelijk van Ellen de vorige dag gehoord dat er vorig jaar een skelet was gevonden van de Mosasaurus die ze daar aan het schoonmaken waren, en dat wilde we natuurlijk wel zien! Helaas waren ze alleen op dat moment niet bezig maar je kon wel de botten al zien die ze al schoon hadden enzovoort. 

zondag 11 augustus 2013

Mini vakantie naar Maastricht - Dag #2

Allereerst wilde ik even laten weten dat wij dit weekend niet naar het festival gaan dus de postkaartjes die ik zou versturen gaat niet door. Jullie hebben ieder geval nog wat tegoed van mij (:!
 
♥♥♥ 
 
Gekocht: Valkenburg, Nederland


Zoals het postkaartje al doet vermoeden gingen we de tweede dag naar Valkenburg toe! Aangezien we er maar zo'n kleine 12 minuten met de trein vanaf zaten en een bezoekje aan de grotten toch echt een must is! En zo kwam het dat we rond een uurtje of 10 al in Valkenburg stonden. Meteen richting de gemeente grot waar we om 10 over half 11 een rondleiding kregen van Ellen. Samen met nog drie andere, die gezellig uit belgie kwamen (altijd leuk dat accent). Het leuke aan deze rondleidingen is toch altijd wel dat het elke keer weer anders is. En omdat we met een kleine groepje waren kregen we ook nog de aandenk plakkaten te zien van een Belgisch wielrenner die vorig jaar iets in Valkenbrug gewonnen had. De drie belgen die mee waren die waren daar namelijk helemaal gek op.

Toen we eenmaal buiten stonden besloten we even ergens wat te gaan drinken en daarna een beetje te shoppen. En bij het eerste winkeltje die we tegenkwam kocht lief iets wat ik al een tijdje wilde hebben. Eenmaal uit gewinkeld gingen we natuurlijk nog opzoek naar een aantal caches en vonden er uiteindelijk vier. Waar er bij eentje ook weer een travelbug in zat! En later op de dag kwame we er achter dat deze helemaal uit Amerika komt. (Hoe leuk is dat!)

Rond een uurtje of vier besloten we weer terug naar Maastricht te gaan waar we even in het hotel uit rusten en weer de stad in doken om te wat te eten en om weer te shoppen. Het was namelijk koopavond en we kochten weer een paar leuke dingen! En dat was eigenlijk dag twee wel zo'n beetje! (Klik weer op meer lezen voor een aantal foto's!)

Inspiration Sunday #22



zaterdag 10 augustus 2013

Mini vakantie naar Maastricht - Dag #1

Gekocht: Maastricht, Nederland


Afgelopen woensdag vertrok ik samen met lief met de trein richting Maastricht. Toen het goede nieuws kwam dat ik een nieuwe baan zou hebben besloten we meteen dat we nog een paar dagen weg zouden gaan. En een aantal uur later hadden we drie dagen Maastricht geboekt via de spoordeel winkel. Lekker goed koop overnachten + de treinreis.

Woensdag ochtend vroeg vertrokken we en iets over 12 uur kwamen we dan aan in de stad. Eerst dumpte we de koffers bij de het hotel en gingen toen opzoek naar iets te eten. Eerst wilde we naar de Hema toe maar daar was het zo druk dat er besloten ergens anders te gaan eten. En al snel kwamen we bij de kerk uit waar nu Polare in zit. (vroeger was die de selexyz) Daar hadden ze ook een klein stukje ingericht waar je wat kon drinken en eten en kochten daar beide een chili kip broodje. En jeetje wat was die lekker zeg! We wouden er zo nog eentje nemen.. Na wat gegeten en gedronken te hebben liepen we nog een rondje door de winkel en ik kocht een super mooie notieboek (hier & hier) waar ik helemaal verliefd op ben! Ik moet alleen nog even bedenken met wat voor soort pen ik er in moet schrijven, omdat het ander papier dan normaal is. 

Toen het na 3 uur was zijn we naar het hotel gegaan om even bij te komen en eindelijk in te checken. Toen we weer wat uitgerust waren zijn we naar de Wok to go gegaan om wat te eten en hebben daarna nog een cache gevonden bij de watermolen, die weer leuk verstopt was! En toen was het al weer tijd om terug te gaan naar het hotel waar we Iron Man 3 keken in bed. (Klik op meer lezen voor een paar foto's!)

vrijdag 9 augustus 2013

Postkaartjes bewaren: De grote map #2

In april schreef ik al eens over de grote map die ik gekocht had voor mijn postkaartjes. Maar door de verhuizing en andere dingen bleef dit project even stil liggen. Tot ik op een avond besloot de map er even bij te pakken en wat dingen te veranderen. Ik had tenslotte niet voor niks pas nog nieuwe insteek hoezen er bij gekocht.



donderdag 8 augustus 2013

Count you Blessings #12

Gekocht: Delft, Nederland (bijna de ikea) 

 

♥♥♥

- 31 juli had ik mijn laatste werkdag en ik kreeg een prachtige orchidee! Die nu mooi naast de andere staat die we al eerder kregen. Ik ben echt verliefd op die bloemen aan het worden!
- Op mijn eerste vakantie dag ontving ik het pakketje uit de geocaching webshop! En ik ben er echt super blij mee en wil hierdoor alleen nog maar meer bestellen!
- Sinds 1 augustus is de 31 dagen challenge waar ik al eerder over vertelde en tot op de dag van vandaag hebben we er elke dag één of meerdere gevonden

- Afgelopen weekend waren we weer fijn een weekendje in Haren. Wat dit keer minder druk over kwam en niet veel heen en weer gevlieg was.
- Zaterdag avond gingen we samen met Chris ook even geocaching en we vonden er wel vijf! En ondertussen maakte we natuurlijk ook even foto's op een leuk bruggetje.
- Bij één cache lieten we de travelbug achter die we laatst vonden in Den-haag.



- Zondag ochtend gingen we naar het tuinhuisje van Dennis zijn Opa&Oma en maakte we een kleine wandeling om ook een cache te zoeken en meteen even laten zien hoe dat nou allemaal werkt.
- Bij de cache kwam een man naar ons toe die ons zijn Woodie gaf die we ook mochten houden, echt super leuk ook om iemand tegen te komen die dit ook doet.
 - 's Middags gingen we nog de stad in en hebben we samen met Trienko&Anna ook naar een aantal cache's gevonden.


- Vanavond gingen we toch nog ook even een cache zoeken want we wilde graag onze eerste travelbug achter laten en dit deden we dan ook!
- En toen namen we Nessie mee die helemaal uit schotland is gekomen!
- Ook zit ik er aan te denken om een pagina aan te maken over de caches die we vinden en om bij te houden waar onze travelbug allemaal is geweest. (leuk of niet leuk?)

woensdag 7 augustus 2013

Send a postcard from Mutesounds festival!















Dinsdag avond begon Dennis opeens over het Mutesound festival, of ik daar niet heen wilde gaan dit weekend, het is een gratis festival dus dat maakt het helemaal leuk! Toen ik even de site door snuffelde zag ik wel iets heel leuks staan! Je kan namelijk vanaf het festival een postkaartjes sturen
''SEND A POSTCARD
Stuur een persoonlijke vakantiegroet met een MuteSounds kaartje naar je vrienden en familie. Wij hebben de kaarten, jij schrijft een vakantiegroet, wij plakken de postzegel op en doen de kaart op de brievenbus.  Leuk toch!''

YEAH! Dat moet natuurlijk even gedaan worden en wat is nou leuker om weer een paar postkaartjes naar mijn lezers te sturen? Dus wil jij graag een postkaartje ontvangen vanaf dit hopelijk leuke festival? Geef dit aan in de reacties en stuur me voor zondag ochtend ja adres per mail. We gaan zaterdag&zondag dus je hebt iets langer de tijd. Wel neem ik voor nu maar 5 adressen aan aangezien ik niet weet of je er iets voor moet betalen en hoe duur het dan zal zijn. 

Naast deze actie om postkaartjes te versturen is er nog veel meer te doen. Zo kan je op zondag hoepelen, kan je je aanmelden voor een surfcursus, is er een heuse trilvloer, kan je er tegen betaling blijven slapen en BBQ en nog veel meer! Ik zou zeggen neem even een kijkje op de website van MuteSound, wat trouwens een festival voor iedereen is! (dus ook voor mensen die slecht horen of doof zijn) en wie weet zie ik je daar wel? En anders kan je vast snel een postkaartje in de brievenbus verwachten wanneer je je aanmeld!

UPDATE: Helaas hebben we door bepaalde redenen besloten niet te gaan naar dit festival. Jullie hebben dus nog een kaartje van mij te goed Michelle&Mycupoflatte!

maandag 5 augustus 2013

Postkaartjes swappen #Part 2


Deze post had eigenlijk al een hele tijd geleden online moeten komen. Want ik schreef in april! over de postkaartjes die ik swapte met Charlotte. En vandaag laat ik dan eindelijk de postkaartjes zien die ik van haar ontvangen hebt! 

Maar goed ik zeg altijd: ''Beter laat dan nooit!"

zaterdag 3 augustus 2013

Postkaartjes van Flying Tiger #2

Gekocht: Flying Tiger - Den Haag, Nederland 



Van de week schreef ik al over de leuke 3D postkaartje van Flying Tiger, en al snel kwam het idee om ook de rest mee te nemen. Vandaag waren we weer even in de stad om onder andere twee caches te zoeken (die we ook vonden). Dus konen we mooi even langs de winkel. Uiteindelijk nam ik bovenste vier mee naar huis onder het nom van versturen naar lezers van Postcards and Memories!

Dus wil jij één van deze 3D postkaartjes ontvangen? Laat dan snel een berichtje achter met het nummer van het postkaartje dat jij wilt hebben. Natuurlijk is een mailtje met je adres ook handig! Zodra ik je mailtje ontvangen heb zal ik je zo snel mogen het postkaartje opsturen!

Postkaartjes vrij: 1 & 2
Postkaartjes bezet: 3 & 4

vrijdag 2 augustus 2013

Geocaching in kijkduin

Gekocht: Kijkduin, Nederland


In mijn CYB schreef ik al dat ik bezig was met Geocaching en na gisteren heb ik het weer helemaal te pakken! Dus gingen Dennis en ik rond een uurtje of kwart voor 8 richting Kijkduin om daar sowieso twee cache's te zoeken en misschien nog meer. Daarna zouden we meteen een zonsondergang meenemen. (Die helaas een beetje tegen viel)

Vooral de eerste cache was een leuke! Deze was namelijk in een hoekje van een terras die op kijkduin staat. Je moest een code invoeren en uit het bakje haalde je dan de sleutel voor het kastje. In het kastje zelf zat vanalles maar heb eigenlijk alleen onze namen gelogd en we zijn er toen weer vandoor gegaan. De tweede was ook echt ontzettend leuke verstopt en als je de hint niet zou lezen zou je er zo over heen kijken!

En zo vonden wij ook de eerste cache's voor de augustus challenge die nu loopt. Namelijk elke dag een maand lang een cache vinden! Ik weet niet of ik mee ga doen maar morgen en van het weekend ga ik zeker weer zoeken, dus wie weet!

Foto dankzij Dennis, bewerking door moi ^^

donderdag 1 augustus 2013

Outgoing #7: Juli

Vorige maand was er helaas geen Outgoing, dit kwam deels door geen internet en ik had die maand ook maar 1 postkaartje verstuurd geloof ik. Namelijk de eerste foto's van het lijstje van dit keer. Maar gelukkig kwam toen daar Juli! Wat een veel betere maand werd..

Want zoals jullie weten kregen wij eindelijk weer internet en daar maakte we natuurlijk goed gebruik van! Zoals jullie weten hoorde ik einde Juni dat ik mijn baan kwijt raakte maar in Juli tekende ik gelukkig voor mijn nieuwe baan, zodat ik toch nog steeds een vast inkomen heb. Heel veel spannede dingen zijn er eigenlijk niet gebeurd deze maand, het was gewoon lekker rustig. Wel deden we leuke dingen, gingen uit eten met Mams & Co en was het natuurlijk ontzettend mooi weer! Oh en niet te vergeten hadden we ook onze eerste logés in het huis.

Q: Hoe was jullie Juli?


Utrect  - naar: Holly - York, Engeland (verstuurd in Juni)


Flow postkaartje - naar: Mycupoflatte - Nederland